Moliūgų keksiukai su maskarponės sūriu

  • Gaminimas 1h 45min
  • Vidutinis
Moliūgų keksiukai su maskarponės sūriu

Ingredientai

Ingredientai keksiukams:

  • Moliūgų tyrė
     200 g
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Grietinė arba graikiškas jogurtas
     50 g
  • Rudasis cukrus
     100 g
  • Rapsų aliejus
     100 ml
  • Kvietiniai miltai
     275 g
  • Druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     1.5 šaukštelis (-iai)

Ingredientai kremui:

  • Grietinėlė (36% rieb.)
     200 ml
  • Maskarponės sūris
     250 g
  • Moliūgų tyrė
     100 g
  • Cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai papuošimui:

  • Medus
     1 šaukštas (-ai)
  • Riešutų mišinys
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaušinius išplakite su cukrumi.

Įpilkite moliūgų tyrės, grietinės ir aliejaus.

Sumaišykite sausus ingredientus, suberkite juos į kiaušinių masę ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

Pilkite tešlą į popierinėmis formelėmis išklotą keksiukų kepimo skardą.

Kepkite 180° C orkaitėje apie 20 minučių ir leiskite atvėsti. 

Paruoškite kremą. Išplakite maskarponės sūrį, grietinėlę ir cukrų.

Galiausiai sudėkite moliūgo tyrę, cinamoną ir vėl gerai išplakite.

Riešutus susmulkinkite į mažesnius gabalėlius, apkepkite sausoje ir karštoje keptuvėje 5-6 minutes.

Įmaišykite medų, pakaitinkite dar keletą minučių.

Leiskite mišiniui atvėsti.

Atvėsusius keksiukus užtepkite kremu ir pabarstykite riešutų mišiniu.
Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Matcha tiramisu

30min • Lengvas