Moliūgų keksiukai su maskarponės sūriu
-
Gaminimas 1h 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai keksiukams:
-
Moliūgų tyrė200 g
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Grietinė arba graikiškas jogurtas50 g
-
Rudasis cukrus100 g
-
Rapsų aliejus100 ml
-
Kvietiniai miltai275 g
-
Druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas1.5 šaukštelis (-iai)
Ingredientai kremui:
-
Grietinėlė (36% rieb.)200 ml
-
Maskarponės sūris250 g
-
Moliūgų tyrė100 g
-
Cukrus1 šaukštas (-ai)
-
Vanilinis cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai papuošimui:
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Riešutų mišinys100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kiaušinius išplakite su cukrumi.
Įpilkite moliūgų tyrės, grietinės ir aliejaus.
Sumaišykite sausus ingredientus, suberkite juos į kiaušinių masę ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Pilkite tešlą į popierinėmis formelėmis išklotą keksiukų kepimo skardą.
Kepkite 180° C orkaitėje apie 20 minučių ir leiskite atvėsti.
Paruoškite kremą. Išplakite maskarponės sūrį, grietinėlę ir cukrų.
Galiausiai sudėkite moliūgo tyrę, cinamoną ir vėl gerai išplakite.
Riešutus susmulkinkite į mažesnius gabalėlius, apkepkite sausoje ir karštoje keptuvėje 5-6 minutes.
Įmaišykite medų, pakaitinkite dar keletą minučių.
Leiskite mišiniui atvėsti.
Atvėsusius keksiukus užtepkite kremu ir pabarstykite riešutų mišiniu.
Skanaus!