Moliūgų krembriulė
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
grietinėlė (35 proc. riebumo)300 ml
-
moliūgas250 g
-
kiaušiniai6 vnt.
-
cukrus100 g
-
vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
cinamono lazdelė1 vnt.
-
smulkinti muskatų riešutai1 žiupsnelis
-
cukranendrių cukrus6 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais gabaliukais ir virkite 10–15 minučių. Nupilkite vandenį ir sutrinkite moliūgo gabaliukus elektriniu trintuvu.
Pastaba. Moliūgo tyrę galite pasiruošti ir kepdami jį orkaitėje. Nurodytą kiekį moliūgo suvyniokite į kepimo popierių, tada – į foliją ir apie 20 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo gaminamo moliūgo kiekio (jei ruošite visą moliūgą, kepkite 40 min.).
Į atskirą dubenėlį sudėkite kiaušinių trynius (TIK TRYNIUS), suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite.
Nedideliame puode užvirkite grietinėlę su vaniliniu cukrumi, cinamono lazdele ir maltais muskatais. Cinamono lazdelę išimkite. Plona srovele supilkite karštą grietinėlę į trynių masę, nuolat maišydami (taip pilant ir maišant nepasidarys kiaušinienė). Sukrėskite paruoštą moliūgų tyrę ir sutrinkite masę rankiniu trintuvu.
Gautą masę išpilstykite į kepimo indelius, sustatykite juos į indą su karštu vandeniu (vanduo turi apsemti indelius iki pusės). Uždenkite indelius aliuminio folija ir pašaukite į įkaitintą iki 165 °C orkaitę. Kepkite 25 min. Kai iškeps, leiskite kremui atvėsti, tada 4–5 valandoms
padėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekdami ant kiekvieno deserto paviršiaus šaukšteliu užberkite truputį cukranendrių cukraus ir specialiu degikliu apdeginkite jį, kad pasidarytų ruda plutelė.