Moliūgų sėklų miltų keksas

  • Gaminimas 1h 20min
  • Lengvas
Moliūgų sėklų miltų keksas

Ingredientai

  • moliūgų sėklų miltai
     160 g
  • STEVIJA cukrus
     50 g
  • sviestas
     60 g
  • grietinė
     125 g
  • pienas
     150 ml
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • granatai
      papuošimui

Kremui:

  • tepamas varškės sūris
     500 g
  • cukraus milteliai
     130 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, stevijų cukrų, kepimo miltelius. Sudėkite minkštą sviestą, supilkite pieną, įmuškite kiaušinius. Viską gerai išsukite iki vientisos masės.
Tešlą supilkite į maždaug 30x40 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkai-tę ir kepkite apie 20–25 minučių. Ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu smeigtuku. Jeigu ištrauktas medinis smeig-tukas bus švarus, neaplipęs tešla – biskvitas iškepęs.
Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite lygiomis juostelėmis. Dalį biskvito palikite trupiniams.
Pasigaminkite kremą. Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrį su cukraus pudra.
Ant vieno biskvito užtepkite ir tolygiai paskirstykite kremą, dėkite antrą biskvitą, vėl užtepkite kremo ir t. t. Užbaikite užberdami ant pyrago viršaus ir šonų biskvito trupinių ir granatų sėklų.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis