Moliūgų vafliai su bolivinėmis balandomis
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Valflių ingredientai:
-
vidutinio dydžio spagetinis moliūgas1.4 kg
-
nevirtos raudonosios bolivinės balandos40 g
-
pienas2 šaukštas (-ai)
-
kiaušiniai2 vnt.
-
žaliųjų citrinų sultys1 šaukštas (-ai)
-
miltai7 šaukštas (-ai)
-
maltas kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
aliejus (vaflinei patepti)3 šaukštas (-ai)
Varškės padažo ingredientai:
-
9 proc. riebumo varškė250 g
-
natūralaus jogurtas50 g
-
žaliųjų citrinų sultys1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
kalendra2 šaukštai
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia paruoškite moliūgą: perpjaukite jį pusiau, išimkite sėklas ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–30 minučių, kol moliūgas suminkštės. Iškepę moliūgą atvėsinkite.
Pastaba: galite moliūgą išsikepti iš vakaro. Moliūgui atvėsus, nulupkite jo žievę, o moliūgą susmulkinkite.
Į didelį dubenį sudėkite moliūgą, kiaušinius, supilkite pieną ir žaliųjų citrinų sultis. Bolivines balandas išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio. Atvėsinkite. Sudėkite į tą patį dubenį. Įberkite miltų ir viską kruopščiai išmaišykite. Prireikus pridėkite daugiau miltų – tešla neturi būti labai skysta.
Į tešlą suberkite kuminą, paskaninkite druska ir pipirais ar kitais jūsų mėgstamais prieskoniais ir kepkite vaflių keptuvėje. Vaflius kepkite 5–7 minutes, kol gražiai pagels.
Norėdami pagaminti padažą, sumaišykite visus jam skirtus ingredientus. Paskaninkite prieskoniais.
Moliūgų vaflius patiekite su paruoštu padažu.