Morenginis mėlynių pyragas

  • Gaminimas 1h 5min
  • Vidutinis
Morenginis mėlynių pyragas

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Avižiniai sausainiai
     170 g
  • Sviestas
     70 g

Ingredientai kremui:

  • Mėlynės
     300 g
  • Cukrus
     100 g
  • Kiaušiniai
     5 vnt.
  • Citrina
     75 ml
  • Sviestas
     150 g
  • Maskarponės sūris
     500 g
  • Morengai
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumaišykite susmulkintus avižinius sausainius dubenyje su minkštu sviestu.

Krėskite tešlą į 20 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ir tolygiai paskirstykite per visą pagrindą.

Kitame inde sumaišykite mėlynes. Supilkite masę į prikaistuvį, supilkite cukrų, kiaušinių trynius ir citrinos sultis.

Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol uogų masė sutirštės arba įkais iki 85° C. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Įdėkite sviesto ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite visiškai atvėsti.

Pusę mėlynių kremo sumaišykite su maskarponės sūriu iki vientisos masės.

Ant pyrago pagrindo paskleiskite mėlynių ir maskarponės kremą, tada vienas šalia kito dėkite morengus ir užpilkite mėlynių tyrės.

Tada vėl tepkite mėlynių ir maskarponės kremu, sudėkite likusius morengus ir užpilkite mėlynių kremą.

Viršutinį sluoksnį galite papuošti morengais arba palikti lygų. Įdėkite pyragą į šaldiklį bent kelioms valandoms. Patiekdami papuoškite mėlynėmis.
Skanaus!

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Persimonų ir apelsinų pyragas

1h 40min • Vidutinis