Morenginis mėlynių pyragas
-
Gaminimas 1h 5min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Avižiniai sausainiai170 g
-
Sviestas70 g
Ingredientai kremui:
-
Mėlynės300 g
-
Cukrus100 g
-
Kiaušiniai5 vnt.
-
Citrina75 ml
-
Sviestas150 g
-
Maskarponės sūris500 g
-
Morengai100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sumaišykite susmulkintus avižinius sausainius dubenyje su minkštu sviestu.
Krėskite tešlą į 20 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ir tolygiai paskirstykite per visą pagrindą.
Kitame inde sumaišykite mėlynes. Supilkite masę į prikaistuvį, supilkite cukrų, kiaušinių trynius ir citrinos sultis.
Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol uogų masė sutirštės arba įkais iki 85° C. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Įdėkite sviesto ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite visiškai atvėsti.
Pusę mėlynių kremo sumaišykite su maskarponės sūriu iki vientisos masės.
Ant pyrago pagrindo paskleiskite mėlynių ir maskarponės kremą, tada vienas šalia kito dėkite morengus ir užpilkite mėlynių tyrės.
Tada vėl tepkite mėlynių ir maskarponės kremu, sudėkite likusius morengus ir užpilkite mėlynių kremą.
Viršutinį sluoksnį galite papuošti morengais arba palikti lygų. Įdėkite pyragą į šaldiklį bent kelioms valandoms. Patiekdami papuoškite mėlynėmis.
Skanaus!