Morenginis tortas su uogomis
-
Gaminimas 2h 20min
-
Vidutinis
Ingredientai
Morengui reikės:
-
kiaušinių baltymai4 vnt.
-
cukrus200 g
-
druska1 žiupsnelis
Pertepimui reikės:
-
turkiškas jogurtas250 g
-
šilauogės300 g
-
avietės200 g
-
plakamoji grietinėlė (30 % rieb.)300 ml
-
cukrus30 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šis nuostabaus traškumo bei saldžios gaivos tortas yra turbūt geriausias vasaros desertas. Naudodami sviežias uogas gausite dar geresni rezultatą.
1. Kepkite morengą:
Išplakite 4 baltymus iki standžios masės (apvertus puodą neturi išbėgti), tada įberkite žiupsnelį druskos, 200 g cukraus. Plakite, kol ištirps cukraus kristalai. Gautą masę padalinkite į dvi dalis, suformuokite 2 apvalius morengus ir kepkite 120–140 ºC temperatūros orkaitėje iki 2 val.
2. Paruoškite pertepimą:
Pasiruoškite 150 g šilauogių ir 100 g aviečių. Likusias uogas atidėkite papuošimui.
3. Ruoškite kremą:
Išplakite grietinėlę, turkišką jogurtą ir cukrų iki standžios masės. Vietoj turkiško jogurto galite naudoti maskarponės sūrį.
4. Pertepkite tortą:
Dėkite morengą, tada paruoštą kremą, šilauoges, avietes, morengą ir kremą. Torto viršų gausiai papuoškite likusiomis šilauogėmis ir avietėmis. Skanaus!
P. S. Šis tortas skaniausias tik padarytas, jis nėra tinkamas laikyti.