Morengų tortas su citrinų kremu ir braškėmis
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Biskvitas
-
Sviestas100 g
-
Cukraus milteliai150 g
-
Kiaušinio tryniai5 vnt.
-
Pienas4 šaukštas (-ai)
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D120 g
-
Kepimo milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
SviestasSkardai patepti
Morengas
-
Pistacijos75 g
-
Kiaušinio baltymas5 vnt.
-
DruskaŽiupsnelis
-
Cukraus milteliai200 g
Kremas
-
Plakamoji grietinėlė, 35 %450 g
-
Citrinų marmeladas200 g
Papuošimas
-
Lietuviškos braškės450 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Biskvitinio pyrago pagrindas: į skardą įdėkite kepimo popierių, apytiksliai 30x40 cm, 12-ai gabaliukų. Patepkite popierių sviestu.
Sumaišykite sviestą ir cukrų iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinio trynius. Supilkite pieną. Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir įmaišykite į tešlą. Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo inde.