Morkos su medumi ir česnakais
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Morkos500 g
-
Sviestas2 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Žaliųjų citrinų sultys1 šaukštelis (-iai)
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanduo30 ml
-
Čiobreliai5 šakelės
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Morkas nulupkite ir supjaustykite pailgomis juostelėmis.
Ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą su aliejumi ir, retkarčiais pamaišydami, pakepinkite morkas.
Medų sumaišykite su tarkuotu česnaku, druska, čiobreliais, žaliųjų citrinų sultimis ir vandeniu.
Kai morkos lengvai karamelizuosis, supilkite medaus padažą ir patroškinkite.
Jei padažui išgaravus morkos vis dar kietos, įpilkite dar šiek tiek vandens ir troškinkite, kol vanduo išgaruos.
Patiekite su mėgstamais priedais arba naudokite kaip garnyrą prie žuvies ar paukštienos.