Morkų ir riešutų sviesto pyragas braunis
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
ekologiškas žemės riešutų kremas su druska „I love eco“3 šaukštas (-ai)
-
viso grūdo kvietiniai miltai100 g
-
kvietiniai miltai40 g
-
kepimo milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
kakava4 šaukštas (-ai)
-
rudasis cukrus10 šaukštas (-ai)
-
morkos300 g
-
juodasis šokoladas100 g
-
vanduo100 ml
-
saulėgrąžų aliejus50 ml
-
obuolių actas1 šaukštelis (-iai)
Glazūrai:
-
šokoladas100 g
-
ekologiškas žemės riešutų kremas su druska „I love eco“2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
Sudėkite tarkuotas morkas, supilkite ištirpintą šokoladą, vandenį, saulėgrąžų aliejų, obuolių actą. Viską išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite tešlą ir dėkite į įkaitintą orkaitę kepti 25 min.
Pasigaminkite glazūrą. Šokoladą ištirpinkite, įmaišykite riešutų sviestą. Kai pyragas bus pravėsęs, ištepkite paviršių glazūra ir palikite sustingti mažiausiai 15 min.
Pyragą patiekite supjaustytą norimo dydžio gabaliukais.