Morkų keksiukai

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Morkų keksiukai

Ingredientai

  • miltai
     230 g
  • morkos
     4 vnt.
  • kepimo milteliai
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • kepimo soda
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • smulkinti muskatų riešutai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • imbieras
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • rapsų aliejus (tinka ir kitas augalinis aliejus)
     180 ml
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • rudasis cukrus
     120 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštas (-ai)

Glaistui:

  • apelsinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • cukraus pudra
     100 g

Morkų vamzdeliams:

  • vanduo
     250 ml
  • morka
     1 vnt.
  • cukrus
     130 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Metalines groteles įdėkite į vidurinę orkaitės dalį. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas burokine tarka.

Į dubenį suberkite miltus kartu su kepimo milteliais, soda, druska ir prieskoniais.

Didesniame dubenyje sumaišykite aliejų, kiaušinius, cukrų, tarkuotas morkas, vanilės ekstraktą ir paruoštą miltų ir kitų birių produktų mišinį.

Masę paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, pripildydami 2/3 formelių tūrio. Formeles statykite ant orkaitėje esančių grotelių ir kepkite 25 min. Pastaba. Keksiukams kepti galite naudoti ir silikoninę formą.

Kol kepa keksiukai, pasiruoškite glaistą. Sumaišykite cukrų su 2 šaukštais apelsinų sulčių. Glaistas turi būti pakankamai tirštas, tačiau lengvai tepamas.

Pastaba.Sultis pilkite po nedaug – taip lengviau gausite norimo tirštumo glaistą.

Išimkite iš orkaitės keksiukus ir leiskite pastovėti ant grotelių dar 10 min., kol atvės. Tuomet aptepkite keksiukų paviršių paruoštu  glaistu.

Pastaba. Keksiukus puoškite morkų tūtelėmis. Jeigu baiminatės ilgo gamybos proceso, užteks keksiukus tik aptepti glaistu.

Morkų vamzdelių gaminimas
Morkų vamzdelius galite pasiruošti iš anksto, prieš 1–2 dienas. Morkas nuplaukite, nusausinkite, nuskuskite. Tuomet daržovių skustuku atpjaukite plonas ir ilgas morkų juosteles. Išsirinkite 12–15 (tiek, kiek išėjo keksiukų) gražiausių ir plačiausių juostelių.

Išvirkite sirupą: vandenį užvirkite su cukrumi. Į sirupą dėkite paruoštas morkų juosteles ir virkite jas neuždengę 15 min. Perkoškite morkų juosteles per sietelį ir palikite jas atvėsti 15 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 105 °C. Susukite kiekvieną morkų juostelę, suformuodami tūtelę. Sudėkite morkų tūteles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 1 val. Tada ištraukite iš orkaitės ir palikite tūteles kepimo skardoje, kol visiškai atvės. Galiausiai šiais paruoštais morkų vamzdeliais papuoškite uždėdami po vieną ant kiekvieno glaistyto keksiuko.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis