Morkų keksiukai
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
-
miltai230 g
-
morkos4 vnt.
-
kepimo milteliai1.5 šaukštelis (-iai)
-
kepimo soda0.5 šaukštelis (-iai)
-
druska1 žiupsnelis
-
cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
smulkinti muskatų riešutai0.25 šaukštelis (-iai)
-
imbieras0.5 šaukštelis (-iai)
-
rapsų aliejus (tinka ir kitas augalinis aliejus)180 ml
-
kiaušiniai4 vnt.
-
rudasis cukrus120 g
-
vanilinis cukrus1 šaukštas (-ai)
Glaistui:
-
apelsinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
cukraus pudra100 g
Morkų vamzdeliams:
-
vanduo250 ml
-
morka1 vnt.
-
cukrus130 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Metalines groteles įdėkite į vidurinę orkaitės dalį. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas burokine tarka.
Į dubenį suberkite miltus kartu su kepimo milteliais, soda, druska ir prieskoniais.
Didesniame dubenyje sumaišykite aliejų, kiaušinius, cukrų, tarkuotas morkas, vanilės ekstraktą ir paruoštą miltų ir kitų birių produktų mišinį.
Masę paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, pripildydami 2/3 formelių tūrio. Formeles statykite ant orkaitėje esančių grotelių ir kepkite 25 min. Pastaba. Keksiukams kepti galite naudoti ir silikoninę formą.
Kol kepa keksiukai, pasiruoškite glaistą. Sumaišykite cukrų su 2 šaukštais apelsinų sulčių. Glaistas turi būti pakankamai tirštas, tačiau lengvai tepamas.
Pastaba.Sultis pilkite po nedaug – taip lengviau gausite norimo tirštumo glaistą.
Išimkite iš orkaitės keksiukus ir leiskite pastovėti ant grotelių dar 10 min., kol atvės. Tuomet aptepkite keksiukų paviršių paruoštu glaistu.
Pastaba. Keksiukus puoškite morkų tūtelėmis. Jeigu baiminatės ilgo gamybos proceso, užteks keksiukus tik aptepti glaistu.
Morkų vamzdelių gaminimas
Morkų vamzdelius galite pasiruošti iš anksto, prieš 1–2 dienas. Morkas nuplaukite, nusausinkite, nuskuskite. Tuomet daržovių skustuku atpjaukite plonas ir ilgas morkų juosteles. Išsirinkite 12–15 (tiek, kiek išėjo keksiukų) gražiausių ir plačiausių juostelių.
Išvirkite sirupą: vandenį užvirkite su cukrumi. Į sirupą dėkite paruoštas morkų juosteles ir virkite jas neuždengę 15 min. Perkoškite morkų juosteles per sietelį ir palikite jas atvėsti 15 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 105 °C. Susukite kiekvieną morkų juostelę, suformuodami tūtelę. Sudėkite morkų tūteles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 1 val. Tada ištraukite iš orkaitės ir palikite tūteles kepimo skardoje, kol visiškai atvės. Galiausiai šiais paruoštais morkų vamzdeliais papuoškite uždėdami po vieną ant kiekvieno glaistyto keksiuko.