Morkų keksiukai
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Keksiukai
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D150 g
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Muskatų riešutai1 šaukštelis (-iai)
-
Malti gvazdikėliai1 šaukštelis (-iai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Cukrus RIMI150 g
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Vištų kiaušiniai RIMI2 vnt.
-
Aliejus125 ml
-
Morkos2 vnt.
Kremas
-
Kreminis sūris ICA200 g
-
Sviestas RIMI50 g
-
Cukraus milteliai200 g
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
Papuošimas
-
Marcipanų masė200 g
-
Oranžiniai maistiniai dažai10 g
-
Žali maistiniai dažai10 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – miltus, cinamoną, muskato riešutą, gvazdikėlius ir druską.
Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir aliejų.
Įmaišykite miltų mišinį.
Sudėkite ir išmaišykite smulkiai tarkuotas morkas.
Tešlą supilkite į keksų formeles, išklotas popierinėmis formelėmis.
Užpildykite ⅔ keksiukų formos.
Kepkite 18-20 minučių 180°C temperatūroje.
Gerai atvėsinkite.
Tuo tarpu išplakite sviestą, supilkite grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų.
Viską plakame iki vientisos masės.
Papuošimui pasigaminkite marcipanines morkas.
Marcipanų masę minkykite, kad ji suminkštėtų, ir padalinkite maždaug 2:1 santykiu.
Į didžiąją dalį įpilkite oranžinės spalvos dažų ir gerai išmaišykite.
Mažesnę dalį užpilkite žalios spalvos dažais ir gerai išmaišykite.
Iš ornžinės masės padarykite nedideles morkas, iš žalios – morkų lapus.
Ant morkų priklijuokite žalius lapus.
Konditeriniu maišeliu uždėkite grietinėlės kepurėles keksiukams, papuoškite morkomis.