Morkų keksiukai

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Morkų keksiukai

Ingredientai

Keksiukai

  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     150 g
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Muskatų riešutai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Malti gvazdikėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Cukrus RIMI
     150 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Vištų kiaušiniai RIMI
     2 vnt.
  • Aliejus
     125 ml
  • Morkos
     2 vnt.

Kremas

  • Kreminis sūris ICA
     200 g
  • Sviestas RIMI
     50 g
  • Cukraus milteliai
     200 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)

Papuošimas

  • Marcipanų masė
     200 g
  • Oranžiniai maistiniai dažai
     10 g
  • Žali maistiniai dažai
     10 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – miltus, cinamoną, muskato riešutą, gvazdikėlius ir druską.

Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir aliejų.

Įmaišykite miltų mišinį.

Sudėkite ir išmaišykite smulkiai tarkuotas morkas.

Tešlą supilkite į keksų formeles, išklotas popierinėmis formelėmis.

Užpildykite ⅔ keksiukų formos.

Kepkite 18-20 minučių 180°C temperatūroje.

Gerai atvėsinkite.

Tuo tarpu išplakite sviestą, supilkite grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų.

Viską plakame iki vientisos masės.

Papuošimui pasigaminkite marcipanines morkas.

Marcipanų masę minkykite, kad ji suminkštėtų, ir padalinkite maždaug 2:1 santykiu.

Į didžiąją dalį įpilkite oranžinės spalvos dažų ir gerai išmaišykite.

Mažesnę dalį užpilkite žalios spalvos dažais ir gerai išmaišykite.

Iš ornžinės masės padarykite nedideles morkas, iš žalios – morkų lapus.

Ant morkų priklijuokite žalius lapus.

Konditeriniu maišeliu uždėkite grietinėlės kepurėles keksiukams, papuoškite morkomis.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas