Morkų pyragas
-
Gaminimas 3h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai biskvitui:
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Rudasis cukrus100 g
-
Cukrus85 g
-
Kvietiniai miltai150 g
-
Morkos3 vnt.
-
Kukurūzų aliejus170 ml
-
Valgomoji soda1 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Razinos110 g
-
Graikiniai riešutai60 g
-
Maltas muskato riešutas0.2 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Apelsinas1 vnt.
-
Romas30 ml
Ingredientai kremui:
-
Plakamoji grietinėlė170 g
-
Maskarponės sūris170 g
-
Spanguolės100 g
Ingredientai papuošimui:
-
Spanguolės100 g
-
Pistacijos30 g
-
Miltelinis cukruspagal skonį
-
Mandarinai1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite ir sutarkuokite morkas.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir palaipsniui įmaišykite kiaušinių plakinį, sudėkite morkas.
Susmulkinkite graikinius riešutus ir suberkite juos į masę.
Sudėkite razinas. Jei mėgstate minkštesnes razinas, pamirkykite jas per naktį vandenyje arba trumpai pavirkite, nusausinkite ir suberkite į masę.
Nulupkite apelsino žievelę, ją smulkiai sutarkuokite. Išspauskite apelsino sultis ir kartu su žievele supilkite jas į biskvito masę. Supilkite romą ir gerai išmaišykite tešlą.
Paruoštą biskvito tešlą pilkite į riebalais išteptą kepimo indą ir kepkite 170° C temperatūroje apie 50 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo biskvito dydžio - kuo plonesnis ir mažesnis biskvitas, tuo trumpiau reikės kepti. Patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku – jei tešla nebekimba prie jo, pyragas jau yra iškepęs.
Paruoškite pyrago kremą. Išplakite maskarponės sūrį su grietinėle iki vientisos masės.
Šviežias ar atšildytas spanguoles sutrinkite su cukrumi.
Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į 3 dalis.
Apatinę dalį dėkite į formą, ant viršaus tepkite kremą ir spanguolių masę, tada uždėkite antrą biskvito sluoksnį, vėl tepkite kremu ir spanguolėmis. Pakartokite su trečiu sluoksniu. Tuomet viršų lygiai padenkite likusiu kremu.
Pyragą papuoškite spanguolėmis, mandarinais, pistacijomis ir apibarstykite netirpia cukraus pudra.
Skanaus!