Morkų pyragas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Morkų pyragas

Ingredientai

  • Kiaušiniai RIMI BASIC
     3 vnt.
  • Cukrus RIMI BASIC
     300 g
  • Morkos
     300 g
  • Rapsų aliejus
     100 ml
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     300 g
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Maistinė soda
     1 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     3 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Sviestas
      sutepti kepimo formą

Glajus

  • Kreminis sūris
     300 g
  • Cukraus milteliai
     300 g
  • Citrinų sultys
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Morkų pyragas yra tikra pyragų klasika ir mėgstamas desertas prie popietinės kavos. Lengvai iškepamas morkų pyragas su nuostabiu kreminio sūrio, cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi!
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Patepkite 24 cm skersmens formą (10 gabaliukų).
Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Įpilkite tarkuotų morkų ir rapsų aliejaus. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, bikarbonatą, cinamoną ir druską. Įmaišykite kiaušinių plakinį.
Supilkite tešlą į formą. Kepkite pyragą apatiniame orkaitės lygyje 35–40 minučių. Išimkite ir palikite visiškai atvėsti. Padėkite pyragą ant lėkštės.
Glajus: Elektriniu plaktuvu keletą minučių plakite visus produktus iki vientisos ir purios masės. Aptepkite pyragą glajumi. Papuoškite graikiniais riešutais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Obuolių pyragas

1h 35min • Vidutinis

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas