Morkų ryžiai
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
didelės morkos2 vnt.
-
ryžiai150 g
-
didelis svogūnas1 vnt.
-
ciberžolės0.25 šaukštelis (-iai)
-
paprikos milteliai0.25 šaukštelis (-iai)
-
kepti žemės riešutai100 g
-
druskapagal skonį
-
kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
raudonoji aitrioji paprika1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ryžius išvirkite ir padėkite į šoną.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir suberkite kuminus, sukapotą aitriąją papriką. Pakepinkite. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Sudėkite tarkuotas morkas. Pabarstykite druska, ciberžolėmis. Viską pamaišykite.
Suberkite virtus ryžius ir riešutus į keptuvę. Viską maišydami pakepkite kelias minutes.
Patarimas. Ruošdami pietų dėžutę su morkų ryžiais, įdėkite mandarinų, riešutų, figų, „Gourmet“ bananų.