Nachos traškučiai su lęšiais ir kalendromis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
geltonosios saldžios paprikos2 vnt.
-
alyvuogių aliejus0.5 stiklinė (-ės)
-
raudonosios saldžios paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
pomidorų pasta0.5 stiklinė (-ės)
-
virti žalieji lęšiai350 g
-
koncervuoti trinti pomidorai390 g
-
daržovių sultinys1 gabalėlis (-iai)
-
Padažas ICA ASIA SAMBAL OELEK1 šaukštelis (-iai)
-
pipiraipagal skonį
-
druskapagal skonį
-
ryžiai200 g
-
kalendra (šviežia)20 g
-
jalapenai0.5 stiklinė (-ės)
-
grietinėpagal skonį
-
kukurūzų traškučiai Nachos200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Perpjaukite pūsiau paprikas ir išimkite sėklas, supjaustykite.
Išvirkite ryžius pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.
Pakepkite svogūną keptuvėje su alyvuogių aliejumi apie 5 min, tada įdėkite geltonąsias paprikas, paprikų miltelius, kuminą, pomidorų pastą. Patroškinkite kelias minutes. Dėkite sultinio kubelį, supilkite trintus pomidorus, stiklinę vandens ir įdėkite čili pastą. Viską troškinkite apie 10 min. Tada įmaišykite lęšius, pagardinkite pipirais.
Patiekdami lėkštėje įdėkite ryžių, lęšių troškinio, Nachos traškučių, jalapenų, grietinės ir apibarstykite šviežiomis kalendromis.