Naminiai keksiukai
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Pienas250 ml
-
Aliejus125 ml
-
Cukrus250 ml
-
Druskažiupsnelis
-
Miltai400 g
Ingredientai kremui:
-
Tepamas sūrelis „Philadelphia“200 g
-
Grietinėlė (36 % rieb.)200 g
-
Citrinapagal skonį
-
Cukrus60 g
-
Torto papuošimai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Kiaušinius plakite elektriniu maišytuvu apie 2-3 minutes.
Įpilkite pieno ir aliejaus.
Po truputį įpilkite cukraus ir druskos bei viską gerai išplakite.
Miltus išsijokite per sietelį ir įmaišykite į kiaušinių masę.
Supilkite tešlą į keksiukų kepimo skardą, užpildydami maždaug ⅔ formos, nes tešla kils. Kepkite apie 20-25 minutes.
Kol keksiukai kepa, paruoškite kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su grietinėlės sūriu bei citrinos sultimis.
Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su dekoratyviu dangteliu ir užspauskite kremo ant keksiukų.
Papuoškite kremą pagal savo skonį.
Skanaus!