Naminiai keksiukai

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Naminiai keksiukai

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Pienas
     250 ml
  • Aliejus
     125 ml
  • Cukrus
     250 ml
  • Druska
      žiupsnelis
  • Miltai
     400 g

Ingredientai kremui:

  • Tepamas sūrelis „Philadelphia“
     200 g
  • Grietinėlė (36 % rieb.)
     200 g
  • Citrina
      pagal skonį
  • Cukrus
     60 g
  • Torto papuošimai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Kiaušinius plakite elektriniu maišytuvu apie 2-3 minutes.

Įpilkite pieno ir aliejaus.

Po truputį įpilkite cukraus ir druskos bei viską gerai išplakite. 

Miltus išsijokite per sietelį ir įmaišykite į kiaušinių masę.

Supilkite tešlą į keksiukų kepimo skardą, užpildydami maždaug ⅔ formos, nes tešla kils. Kepkite apie 20-25 minutes.

Kol keksiukai kepa, paruoškite kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su grietinėlės sūriu bei citrinos sultimis.

Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su dekoratyviu dangteliu ir užspauskite kremo ant keksiukų.

Papuoškite kremą pagal savo skonį.

Skanaus!

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Eklerai

1h 50min • Vidutinis

Maskarponės sūrio pyragas

1h 20min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas