Naminiai varškės sūreliai

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Naminiai varškės sūreliai
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Ingredientai

  • Pusriebė varškė RIMI BASIC, 9 % rieb
     360 g
  • Sviestas RIMI BASIC
     50 g
  • Grietinėlė MARGĖ, 36 % rieb.
     50 g
  • Cukrus RIMI BASIC
      pagal skonį
  • Vanilės ankšties pasta
      pagal skonį
  • Šaldytos braškės RIMI
     50 g
  • Šaldytos vyšnios be kauliukų RIMI
     50 g
  • Maistinė želatina RIMI
     3 g
  • Vanduo
     18 ml
  • Baltasis šokoladas
     100 g
  • Saulėgrąžų aliejus RIMI BASIC
     40 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Braškes ir vyšnias (aš naudojau šaldytas) įdėti į puodą. Įberti 2 šaukštus cukraus pudros arba pagal skonį. Pavirti apie 5min
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti. Po to įdėti į dar karštas uogas. Maišyti kol ištirps. Perpilti į kitą indą ir pastatyti į šaldytuvą, kad apstingtų.
Varškę, sviestą, grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilę sudėti į trintuvą. Sutrinti iki vientisos masės.
Į silikoninę formelę įdėti dalį varškės. Tuomet juostelę uogų ir vėl varškės. Viską išlyginti ir pastatyti maždaug valandai į šaldiklį.
Šokoladą ištirpinti ir įpilti aliejaus. Gerai išmaišyti. Mirkyti į jį iš šaldiklio išimtus sūrelius. Geriausia dėti ant kepimo popieriaus.
Padėti į šaldytuvą, kad atitirptų ir viskas!

Panašūs receptai

Obuolių „spurgos“

10min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas