Nekeptas avokadų pyragas su kiviais

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Nekeptas avokadų pyragas su kiviais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Avižiniai miltai
     50 g
  • Migdolų miltai
     50 g
  • Kokosų drožlės
     30 g
  • Džiovintos datulės
     70 g
  • Džiovinti abrikosai
     70 g
  • Kokosų aliejus
     30 ml

Ingredientai pirmam sluoksniui:

  • Avokadai
     2 vnt.
  • Žaliosios citrinos
     1 vnt.
  • Nerafinuotas cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Kokosų aliejus
     30 ml

Ingredientai antram sluoksniui:

  • Anakardžių riešutai
     350 g
  • Kokosų gėrimas
     150 ml
  • Nerafinuotas cukrus
     4 šaukštas (-ai)
  • Kokosų aliejus
     70 ml
  • Apelsinų sultys
     500 ml

Ingredientai papuošimui:

  • Kiviai
     2 vnt.
  • Granatai
     0.5 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Iš vakaro apmerkite anakardžių riešutus vandenyje, kad šie suminkštėtų.
Datules ir abrikosus panardinkite šiltame vandenyje 10 minučių.
Mirkytus vaisius susmulkinkite į mažus gabalėlius (arba sutrinkite į tyrę trintuvu), sumaišykite su avižų ir riešutų miltais bei kokoso drožlėmis.
Ištirpinkite kokosų aliejų ir supilkite jį kitus ingredientus.
Kruopščiai išmaišykite tešlą. Padenkite kepimo formą kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite pagrindo tešlą. Drėgnais pirštais prispauskite ją prie indo dugno. Padėkite formą į šaldytuvą.
Paruoškite įdarą. Maišytuvu išplakite avokadų minkštimą. Sumaišykite žaliųjų citrinų sultis, cukrų ir kokosų aliejų. Tolygiai paskirstykite avokadų mišinį ant pyrago pagrindo ir dėkite pyragą į šaldiklį.
Riešutų mišinį tolygiai paskirstykite ant avokadų sluoksnio ir dėkite formą į šaldiklį 2–3 valandoms arba per naktį.
Išimkite pyragą iš formos, papuoškite kivio griežinėliais ir granatų sėklomis. Skanaus!

Panašūs receptai

Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė