Netikras zuikis (maltos mėsos kepsnys)

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Netikras zuikis (maltos mėsos kepsnys)

Ingredientai

Ingredientai:

  • svogūnas
     1 vnt.
  • duona skrudinimui
     4 gabalėlis (-iai)
  • pienas
     250 ml
  • smulkinta jautiena su kiauliena
     1 kg
  • smulkinta kiauliena
     500 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • Vorčesterio padažas
     3 šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • petražolės
     20 g
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)

Padažui:

  • pomidorų padažas
     200 g
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • obuolių actas
     2 šaukštas (-ai)

Garnyrui:

  • šaldytos šparaginės pupelės
     400 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną nulupkite ir smulkiai susmulkinkite. Duonos minkštimą sutrupinkite ir suberkite į dubenį su pienu.Tada suberkite susmulkintus svogūnus, sudėkite faršą, įmuškite kiaušinius, įberkite raudonėlių, druskos ir pipirų, paskaninkite Vorčesterio padažu, kapotomis petražolėmis. Labai gerai viską išmaišykite. Pasiruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus išvardytus produktus. 

Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite paruoštą mėsą, aptepkite padažu (sunaudokite visą) ir dėkite kepti į įkaitintą 180 °C orkaitę. Kepkite apie 60–80 min. Prieš serviruodami, iškeptą Netikrą zuikį palikite atvėsti 10 min. 

Kitame puode užvirkite vandenį, suberkite šparagines pupeles ir virkite apie 8–10 min. Nukoškite ir nusausinkite. 

Netikrą zuikį patiekite su šparaginėmis pupelėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Plovas su kiauliena

1h 10min • Vidutinis

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis