Netikras zuikis (maltos mėsos kepsnys)
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
svogūnas1 vnt.
-
duona skrudinimui4 gabalėlis (-iai)
-
pienas250 ml
-
smulkinta jautiena su kiauliena1 kg
-
smulkinta kiauliena500 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
Vorčesterio padažas3 šaukštelis (-iai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
raudonėliai1 šaukštas (-ai)
-
petražolės20 g
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
Padažui:
-
pomidorų padažas200 g
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
obuolių actas2 šaukštas (-ai)
Garnyrui:
-
šaldytos šparaginės pupelės400 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūną nulupkite ir smulkiai susmulkinkite. Duonos minkštimą sutrupinkite ir suberkite į dubenį su pienu.Tada suberkite susmulkintus svogūnus, sudėkite faršą, įmuškite kiaušinius, įberkite raudonėlių, druskos ir pipirų, paskaninkite Vorčesterio padažu, kapotomis petražolėmis. Labai gerai viską išmaišykite. Pasiruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus išvardytus produktus.
Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite paruoštą mėsą, aptepkite padažu (sunaudokite visą) ir dėkite kepti į įkaitintą 180 °C orkaitę. Kepkite apie 60–80 min. Prieš serviruodami, iškeptą Netikrą zuikį palikite atvėsti 10 min.
Kitame puode užvirkite vandenį, suberkite šparagines pupeles ir virkite apie 8–10 min. Nukoškite ir nusausinkite.
Netikrą zuikį patiekite su šparaginėmis pupelėmis.