Njokių (gnocchi) apkepas su halumi (halloumi) sūriu ir šalavijais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Njokių (gnocchi) apkepas su halumi (halloumi) sūriu ir šalavijais

Ingredientai

  • Cannellini pupelės
     390 g
  • Cukinija ar moliūgas
     300 g
  • Šalavijų šakelės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Ekologiški trinti pomidorai I LOVE ECO
     500 g
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     250 ml
  • Pomidorų PESTO padažas SELECTION BY RIMI
     3 šaukštas (-ai)
  • Maltos saldžiosios paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Maltos saldžiosios paprikos
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Bulvių virtiniai GNOCCHI RIMI
     400 g
  • Sūris ICA HALLOUMI
     200 g
  • Pomidorai ROMANTICA RIMI
     400 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paprasčiausias ir švelniausias apkepas su njokiais. Šalavijais kvepiančio ir skanaus apkepo su njokiais ingredientai gaminami toje pačioje formoje. Apkepe taip pat yra cukinijų ir pupelių, pagardintų aitriąja paprika, o jo viršutinį sluoksnį sudaro halumis ir švieži pomidorai.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
Supilkite pupeles į sietą, nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
Cukiniją supjaustykite kubeliais, o šalavijus susmulkinkite juostelėmis.
Pomidorų tyrę, grietinėlę, pomidorų pestą ir prieskonius supilkite į 20 × 30 cm dydžio orkaitės indą (4 porcijoms) ir išmaišykite.
Į formą įmaišykite njokius, cukinijas, pupeles ir šalavijus. Halumį supjaustykite mažais kubeliais, o pomidorus – puselėmis. Ant viršaus uždėkite pomidorų ir pabarstykite sūriu.
Kepkite orkaitės viduryje apie 40 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Grybų rizotas

1h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas