Nutella pyragas su braškėmis

  • Gaminimas 4h
  • Vidutinis
Nutella pyragas su braškėmis

Ingredientai

Ingredientai sluoksniams:

  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Cukrus
     150 g
  • Aliejus
     120 ml
  • Karštas vanduo
     170 g
  • Kefyras
     60 ml
  • Kvietiniai miltai
     200 g
  • Kakavos milteliai
     4 šaukštas (-ai)
  • Valgomoji soda
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.25 šaukštelis (-iai)

Ingredientai kremui:

  • Maskarponės sūris
     600 g
  • Plakamoji grietinėlė
     250 g
  • Šokoladinis riešutų kremas „Nutella“
     150 g
  • Cukraus pudra
     2 šaukštas (-ai)

Ingredientai papuošimui:

  • Braškės
     
  • Lazdyno riešutai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite sluoksnius. Sumaišykite miltus, kakavos miltelius, druską ir sodą.

Kiaušinius išplakite su cukrumi atskirame inde.

Įpilkite aliejaus, kefyro ir karšto vandens į kiaušinių plakinį.

Miltų mišinį išsijokite į kaušinių masę ir kruopščiai išmaišykite iki vientisos tešlos.

Supilkite į tešlą į 3 (18-20 cm skersmens) formas, kepkite 175° C orkaitėje 20-25 minutes. Pyrago sluoksnius taip pat galite kepti viename kepimo inde. Tokiu atveju supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite ilgiau, apie 30 minučių. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į tris dalis.

Paruoškite kremą. Išplakite maskarponės sūrį su cukrumi ir grietinėle, kol susidarys tvirtos putos.

Sudėkite Nutella riešutų kremą ir plakite iki standumo.

Dėkite vieną sluoksnį ant didelės lėkštės ar stovo ir aptepkite kremu, ant jo dėkite antrąjį ir vėl aptepkite kremu. Veiksmą pakartokite ir su trečiuoju sluoksniu. 

Leiskite pyragui keletą valandų pastovėti vėsiai. Patiekdami papuoškite braškėmis ir lazdyno riešutais.
Skanaus!

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis