Nutella pyragas su braškėmis
-
Gaminimas 4h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai sluoksniams:
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Cukrus150 g
-
Aliejus120 ml
-
Karštas vanduo170 g
-
Kefyras60 ml
-
Kvietiniai miltai200 g
-
Kakavos milteliai4 šaukštas (-ai)
-
Valgomoji soda1 šaukštelis (-iai)
-
Druska0.25 šaukštelis (-iai)
Ingredientai kremui:
-
Maskarponės sūris600 g
-
Plakamoji grietinėlė250 g
-
Šokoladinis riešutų kremas „Nutella“150 g
-
Cukraus pudra2 šaukštas (-ai)
Ingredientai papuošimui:
-
Braškės
-
Lazdyno riešutai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite sluoksnius. Sumaišykite miltus, kakavos miltelius, druską ir sodą.
Kiaušinius išplakite su cukrumi atskirame inde.
Įpilkite aliejaus, kefyro ir karšto vandens į kiaušinių plakinį.
Miltų mišinį išsijokite į kaušinių masę ir kruopščiai išmaišykite iki vientisos tešlos.
Supilkite į tešlą į 3 (18-20 cm skersmens) formas, kepkite 175° C orkaitėje 20-25 minutes. Pyrago sluoksnius taip pat galite kepti viename kepimo inde. Tokiu atveju supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite ilgiau, apie 30 minučių. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į tris dalis.
Paruoškite kremą. Išplakite maskarponės sūrį su cukrumi ir grietinėle, kol susidarys tvirtos putos.
Sudėkite Nutella riešutų kremą ir plakite iki standumo.
Dėkite vieną sluoksnį ant didelės lėkštės ar stovo ir aptepkite kremu, ant jo dėkite antrąjį ir vėl aptepkite kremu. Veiksmą pakartokite ir su trečiuoju sluoksniu.
Leiskite pyragui keletą valandų pastovėti vėsiai. Patiekdami papuoškite braškėmis ir lazdyno riešutais.
Skanaus!