Obuoliais įdaryta vištienos krūtinėlė
-
Gaminimas 25min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
viščiukų broilerių filė4 vnt.
-
rozmarinas1 vnt.
-
saulėgrąžų aliejus100 g
-
mažas svogūnas1 vnt.
-
saliero stiebai1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
obuoliai2 vnt.
-
malti džiūvėsėliai2 šaukštas (-ai)
-
obuolių sultys50 ml
-
jūros druska su žolelėmisžiupsnelis
-
pipiraižiupsnelis
Padažo ingredientai
-
garstyčios100 g
-
klevų sirupas100 g
-
druskažiupsnelis
-
pipiraižiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą svogūną, saliero stiebą ir smulkintą česnaką (2 skilteles). Viską trumpai pakepinkite.
Įmeskite rozmarinus. Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais, suverskite į keptuvę ir kepkite, kol suminkštės. Paskaninkite įdarą druska ir pipirais, supilkite obuolių sultis, suberkite džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.
Įpjaukite krūtinėlės filė, įdėkite įdaro ir susmeikite mediniu smeigtuku. Įdarytas vištienos krūtinėles apkepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C laipsnių temperatūros. Pašaukite krūtinėles į orkaitę ir kepkite 12–14 minučių.