Obuoliais įdaryta vištienos krūtinėlė

  • Gaminimas 25min
  • Vidutinis
Obuoliais įdaryta vištienos krūtinėlė

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • viščiukų broilerių filė
     4 vnt.
  • rozmarinas
      1 vnt.
  • saulėgrąžų aliejus
     100 g
  • mažas svogūnas
     1 vnt.
  • saliero stiebai
      1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • obuoliai
     2 vnt.
  • malti džiūvėsėliai
     2 šaukštas (-ai)
  • obuolių sultys
     50 ml
  • jūros druska su žolelėmis
      žiupsnelis
  • pipirai
      žiupsnelis

Padažo ingredientai

  • garstyčios
     100 g
  • klevų sirupas
     100 g
  • druska
      žiupsnelis
  • pipirai
      žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą svogūną, saliero stiebą ir smulkintą česnaką (2 skilteles). Viską trumpai pakepinkite.

Įmeskite rozmarinus. Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais, suverskite į keptuvę ir kepkite, kol suminkštės. Paskaninkite įdarą druska ir pipirais, supilkite obuolių sultis, suberkite džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.

Įpjaukite krūtinėlės filė, įdėkite įdaro ir susmeikite mediniu smeigtuku. Įdarytas vištienos krūtinėles apkepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių.

 Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C laipsnių temperatūros. Pašaukite krūtinėles į orkaitę ir kepkite 12–14 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas