Obuolių, avižų ir lazdynų riešutų keksiukai

  • Gaminimas 55min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kanzi obuoliai
     2 vnt.
  • Viso grūdo dalių kvietiniai miltai
     200 g
  • rudasis cukrus Rimi
     75 g
  • avižiniai dribsniai
     150 g
  • kepimo milteliai
     10 g
  • maltas cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • sviestas
     100 g
  • pasukos
     300 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • lazdyno riešutai
     75 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C temperatūros.
Nulupkite Kanzi obuolius ir supjaustykite juos 1,5 cm dydžio gabalėliais.
Dideliame dubenyje sumaišykite visagrūdžius miltus, rudąjį cukrų, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies ir išplakite su pasukomis bei kiaušiniais.
Atidėkite ketvirtadalį obuolių gabalėlių ir 25 g lazdyno riešutų.
Dubenyje sumaišykite sausus produktus su šlapiais, sudėkite likusius obuolių gabalėlius bei 50 g lazdyno riešutų, ir užmaišykite tirštą tešlą.
Į kiekvieną mufino formelę dėkite po du valgomuosius šaukštus tešlos, bet ne iki pat formelių kraštų. Ant mufinų viršaus dėkite likusius obuolių gabalėlius ir lazdyno riešutus, šiek tiek įspauskite juos į tešlą.
Kepkite mufinus ant vidurinės orkaitės lentynos maždaug 35 min. Patikrinkite bambukiniu pagaliuku, ar jie iškepę. Jei ištrauktas pagaliukas bus sausas – mufinai iškepė. Palaukite 10 minučių, kad mufinai atvėstų, o tada atsargiai išimkite juos iš kepimo formelių.
Patarimas. Skanu su plakta grietinėle ir medumi.

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Naminiai varškės sūreliai

40min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas