Obuolių keksiukai su karamele
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
Miltai260 g
-
Kepimo milteliai1 šaukštas (-ai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Cukrus100 g
-
Vanilinis cukrus0.5 šaukštas (-ai)
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Sviestas85 g
-
Pienas125 g
-
Obuoliai1 vnt.
Ingredientai viršutiniam sluoksniui:
-
Avižiniai dribsniai30 g
-
Miltai45 g
-
Rudasis cukrus65 g
-
Sviestas55 g
-
Karamelės padažaspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros.
Į didelį dubenį supilkite ir sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, cukrų ir vanilinį cukrų.
Kitame dubenyje muškite kiaušinius, tirpintą sviestą ir pieną.
Sausų ingredientų dubenyje padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių mišinį.
Viską tolygiai išmaišykite mentele. Tada sudėkite smulkiai supjaustytą obuolį ir dar kartą išmaišykite.
Tešla paskirstykite keksiukų kepimo formoje. Turėkite omenyje, kad tešla kils – nedėkite daugiau nei vieno šaukšto.
Paruoškite viršutinį sluoksnį, sumaišydami 55 g išlydyto sviesto su avižiniais dribsniais, miltais ir cukrumi. Užtepkite mišinio ant kiekvieno keksiuko viršaus.
Keksiukus kepkite apie 15 minučių.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Prieš patiekdami apliekite karamele.
Skanaus!