Obuolių pyragas „Šarlotė“ su bemiele duona
-
Gaminimas 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kepalas tamsios bemielės duonos su grūdais1 vnt.
-
sviestas (arba kokosų sviestas)100 g
-
rudasis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
obuoliai3 vnt.
-
saldus baltasis vynas (galima pakeisti natūraliomis apelsinų arba citrinų sultimis)30 ml
-
medus1 šaukštelis (-iai)
-
maltas cinamonaspagal skonį
-
jūsų mėgstamas džemas ar uogienė6 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais arba plonomis skiltelėmis. Juos troškinkite ant vidutinės ugnies keptuvėje su vynu arba sultimis, cinamonu ir medumi apie 3–4 minutes nuolat pamaišydami.
Duoną supjaustykite riekelėmis ir trintuvu sutrinkite iki trupinių. Į trupinius sudėkite sviestą, suberkite rudąjį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
Į porcijines formeles dėkite sluoksniais: paruoštą duonos trupinių masę, po 1 šaukštelį džemo, obuolių, trupinių. Sluoksniai turėtų atrodyti taip: duona, džemas, obuoliai, duona. Kiekvieną sluoksnį gerai suspauskite.
Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (trupiniai iš viršaus turi šiek tiek apskrusti). Iškepę atvėsinkite.
Prieš patiekdami labai atsargiai išimkite pyragėlius iš formelių, tačiau galima patiekti ir su formelėmis.
Patarimas: galite patiekti apšlakstę pyragėlius medumi ar klevų sirupu, arba užpurškę plaktos grietinėlės.