Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • Avižiniai dribsniai RIMI BASIC
     150 g
  • Kvietiniai miltai RIMI BASIC
     100 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     250 g
  • Sviestas RIMI BASIC 82%
     170 g
  • Druska
     1 žiupsnelis

Ingredientai įdarui:

  • Obuoliai
     500 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įdarui nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite obuolius nedideliais gabaliukais, sumaišykite su cukrumi.

Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, druską, cukrų, dėkite supjaustytą sviestą ir viską rankomis sutrinkite iki trupinių.

Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, ištepkite sviestu. Tuomet tolygiai sutrupinkite trečdalį pasigamintos tešlos trupinių.

Ant tešlos dėkite obuolių įdarą ir ant viršaus užtrupinkite likusią dalį tešlos.

Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 60 minučių.

Pyragą galite patiekti ir šiltą, ir atvėsusį. Šiltą pyragą valgykite su ledais. Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis