Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais
-
Gaminimas 1h 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
Avižiniai dribsniai RIMI BASIC150 g
-
Kvietiniai miltai RIMI BASIC100 g
-
Cukrus RIMI BASIC250 g
-
Sviestas RIMI BASIC 82%170 g
-
Druska1 žiupsnelis
Ingredientai įdarui:
-
Obuoliai500 g
-
Cukrus RIMI BASIC100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įdarui nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite obuolius nedideliais gabaliukais, sumaišykite su cukrumi.
Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, druską, cukrų, dėkite supjaustytą sviestą ir viską rankomis sutrinkite iki trupinių.
Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, ištepkite sviestu. Tuomet tolygiai sutrupinkite trečdalį pasigamintos tešlos trupinių.
Ant tešlos dėkite obuolių įdarą ir ant viršaus užtrupinkite likusią dalį tešlos.
Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 60 minučių.
Pyragą galite patiekti ir šiltą, ir atvėsusį. Šiltą pyragą valgykite su ledais. Skanaus!