Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Obuolių pyragas
-
Gaminimas 1h 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Kanzi obuoliai4 vnt.
-
sviestas125 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
miltelinis cukrus125 g
-
miltai150 g
-
migdolų miltai75 g
-
vanilinis cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
kepimo milteliai10 g
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
abrikosų džemas150 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
Nulupkite „Kanzi“ obuolį ir supjaustykite jį ketvirčiais. Pašalinkite sėklides. Įsmeikite į obuolių ketvirčius po kokteilių lazdelę, smeigdami iš siaurojo krašto. Įpjaukite platesnę ketvirčio dalį, bet ne iki galo, o tik iki kokteilio lazdelės, kad obuolio skiltelė neiširtų, o laikytųsi ties siauruoju kraštu.
Patepkite atsegamą kepimo formą trupučiu sviesto.
Plakite kiaušinius su cukraus pudra 5 minutes, kol gausite purų geltoną kremą.
Į dubenį išsijokite miltus su migdolų miltais, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
Mentele išmaišykite miltų mišinį, išlydytą sviestą ir kiaušinių plakinį, kol gausite tirštą glotnią tešlą. Supilkite tešlą į atsegamą kepimo formą.
Įspauskite į tešlą obuolių ketvirčius.
Kepkite pyragą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min., kol jis gražiai paruduos ir iškeps. Leiskite atvėsti 10 minučių.
Šaukštu pertrinkite džemą per sietelį. Aptepkite pyragą džemu.
Panašūs receptai
Pagrindinis ingridientas
Kiauliena
Jautiena
Aviena
Triušiena
Paukštiena
Žuvis ir jūros gėrybės
Ryžiai
Daržovės
Makaronai
Sūris
Miltiniai patiekalai
Vaisiai ir uogos
Pieno produktai
Lašiša
Bulvės
Mano šeimai
Gaminame su vaikais