Omletas su obuoliais
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušiniai6 vnt.
-
obuoliai4 vnt.
-
grietinė 30 %100 g
-
miltai1 šaukštas (-ai)
-
sviestas40 g
-
cukrus2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą, suberkite supjaustytus obuolius, užberkite šaukštą cukraus ir pakepkite 5 minutes pamaišydami.
Dubenyje išplakite kiaušinius su miltais, grietine ir šaukštu cukraus. Išplaktą kiaušinių masę užpilkite ant pakepintų obuolių ir uždenkite dangčiu. Kepkite ant labai mažos kaitros apie 8–10 minučių.
Pastaba. Omletą galite kepti orkaitėje. Obuolius apkepkite keptuvėje su cukrumi ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Ant viršaus užpilkite kiaušinių plakinį ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių.