Omletas su smidrais

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Omletas su smidrais

Ingredientai

  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Vanduo
     40 ml
  • Shallot svogūnai
     0.5 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Parmezano sūris
     1 šaukštas (-ai)
  • Smidrai
      5 vnt. mažų smidrų arba 2 vnt. didelių smidrų
  • Sviestas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išplakite kiaušinius, įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų.

Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais.

Į įkaitintą keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūnus. Kai svogūnai apskrus, supilkite kiaušinių masę, uždėkite dangtį ir iškepkite omletą.

Ant omleto užberkite tarkuoto sūrio.

Smidrus nulupkite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu, pabarstykite druska ir pipirais.

Jei smidrai dideli, pirmiausia nulupkite ir nuplaukite juos po karštu vandeniu, ir tik tada pakepinkite keptuvėje.

Omletą įdėkite į lėkštę ir perlenkite, į vidurį sudėdami smidrus.

Pabarstykite sūriu ir žalumynais.

Mėgstantiems mėsą kartu su smidrais omleto viduryje puikiai tiks skrudinta šoninė.

Panašūs receptai

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas