Omletas su smidrais
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Vanduo40 ml
-
Shallot svogūnai0.5 vnt.
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštelis (-iai)
-
Parmezano sūris1 šaukštas (-ai)
-
Smidrai5 vnt. mažų smidrų arba 2 vnt. didelių smidrų
-
Sviestas1 šaukštelis (-iai)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išplakite kiaušinius, įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų.
Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais.
Į įkaitintą keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūnus. Kai svogūnai apskrus, supilkite kiaušinių masę, uždėkite dangtį ir iškepkite omletą.
Ant omleto užberkite tarkuoto sūrio.
Smidrus nulupkite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu, pabarstykite druska ir pipirais.
Jei smidrai dideli, pirmiausia nulupkite ir nuplaukite juos po karštu vandeniu, ir tik tada pakepinkite keptuvėje.
Omletą įdėkite į lėkštę ir perlenkite, į vidurį sudėdami smidrus.
Pabarstykite sūriu ir žalumynais.
Mėgstantiems mėsą kartu su smidrais omleto viduryje puikiai tiks skrudinta šoninė.