Omletas su varške
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušiniai2 vnt.
-
liesa 0,5 % varškė30 g
-
tarkuotas fermentinis sūris30 g
-
krapai2 šaukštas (-ai)
-
vyšniniai pomidorai50 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius. Įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Tada suberkite varškę, sūrį, sukapotus krapus ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Masę pilkite taip, kad ji uždengtų visą keptuvės dugną. Kai apačia lengvai apkeps, keptuvėje atsargiai virtuvine mentele susukite omletą į vamzdelį arba tiesiog perlenkite perpus. Dar pakepkite 1–2 min. retkarčiais apversdami.
Omletą patiekte su vyšniniais pomidorais.