Orkaitėje kepta cukinija su avinžirniais ir daržovėmis
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
cukinija2 vnt.
-
druskapagal skonį
-
avinžirniai1 stiklinė (-ės)
-
virtos baltosios pupelės1 stiklinė (-ės)
-
svogūnas1 vnt.
-
paprika2 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
pjaustyti pomidorai500 g
-
pipiraipagal skonį
-
kietasis sūris1 šaukštas (-ai)
Gražgarsčių padažo ingredientai
-
gražgarstės50 g
-
Liesa grietinė arba natūralus jogurtas1 stiklinė (-ės)
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
Perpjaukite cukinijas pusiau ir šaukštu išskobkite minkštimą ir sėklas. Apibarstykite druska ir palikite 30 min.
Nusausinkite avinžirnius ir pupeles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite susmulkintą svogūną bei papriką kol suminkštės. Tada sudėkite avinžirnius, pupeles ir kepkite dar apie 2 min. Sudėkite smulkintus pomidorus, įberkite druskos ir pipirų. Palaukite kol užvirs.
Į išskobtas cukinijas pripildykite paruošto avinžirnių įdaro. Kepkite orkaitėje apie 20 min. Likus 2 min. iki kepimo pabaigos pabarstykite parmezano sūriu.
Gražgarsčių padažas: indelyje sumaišykite gražgarstes, liesą grietinę, medų. Pagardinkite druska ir pipirais.