Orkaitėje kepta žuvis su česnakų ir citrinų padažu
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
menkių filė (tinka ir šaldyta)600 g
-
bulvės900 g
-
cukinija1 vnt.
-
raudonieji svogūnai2 vnt.
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
petražolės20 g
-
citrina0.5 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
jogurtas2 stiklinė (-ės)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jeigu naudosite šaldytą žuvį, ją atitirpinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 225 ° C.
Nuskuskite ir supjaustykite bulves apie 0,5 cm storio riekelėmis, o cukinija 1 cm storio riekelėmis. Nulupkite ir supjaustykite svogūną žiedais. Sudėkite dažoves ant skardos ir apšlakstykite aliejumi bei pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 25 min.
Išimkite daržoves iš orkiatės ir sumažinkite kaitrą iki 200 ° C. Ant keptų daržovių uždėkite žuvies gabalėlius, pagardintus druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje dar apie 10 min.
Susmulkinkite petražoles bei česnaką ir išspauskite citrinos sultis, viską sumaišykite su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.