Orkaitėje keptas vištienos plovas
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Vištienos blauzdelės500 g
-
Rapsų aliejus20 ml
-
Svogūnai50 g
-
Morkos120 g
-
Avinžirniai100 g
-
Vištienos sultinys400 ml
-
Rudieji ryžiai200 g
-
Česnakai1 vnt.
-
Obuolys1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištienos blauzdeles apkepkite ketaus puode su aliejumi.
Kai vištiena gražiai apskrus, sudėkite susmulkintą svogūną ir morkas. Kepkite, kol svogūnai dailiai pagels.
Į puodą supilkite sultinį ir suberkite nusausintus avinžirnius. Užvirkite.
Kai sultinys užvirs, suberkite nuplautus ryžius. Ant viršaus dėkite neluptą česnaką ir obuolį.
Uždenkite dangtį ir dėkite į 180° C orkaitę 35 minutėms.
Išimkite plovą iš orkaitės. Nenuimkite dangčio palikite pastovėti apie 10 minučių.
Nuimkite dangtį, atsargiai išimkite obuolį ir česnaką.
Iš puodo dugno ištraukite vištieną ir pašalinkite kaulus bei likusią odą. Mėsą sudėkite kitame inde.
Išmaišykite plovą puode, patiekdami mėsą dėkite ant viršaus.
Skanaus!