Orkaitėje skrudinti šakniavaisiai

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Orkaitėje skrudinti šakniavaisiai

Ingredientai

  • burokėlis
     1 vnt.
  • didelė morka
     1 vnt.
  • mažas griežčio gabalėlis (1 mažas gabalėlis yra apie 75 g)
     75 g
  • pastarnokas
     1 vnt.
  • balzaminis actas
     1 šaukštas (-ai)
  • skystas medus
     1 šaukštelis (-iai)
  • rapsų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      1 ml druskos
  • šviežiai malti juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • rozmarinai
      pora šakelių

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuostabaus balzaminio acto, medaus ir rozmarinų skonio spalvingi skrudinti šakniavaisiai. Šie skrudinti šakniavaisiai puikiai tinka su karštu jogurto padažu ir orkaitėje keptais vištų ketvirčiais.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Nulupkite ir supjaustykite šakniavaisius 2–3 cm dydžio gabalėliais. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba į švarią orkaitei tinkamą formą.
Apšlakstykite balzaminiu actu, medumi ir aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite.

Skrudinkite šakniavaisius orkaitėje apie 30 min., kol jie suminkštės, tačiau liks šiek tiek traškūs. Patiekite su orkaitėje keptu vištos ketvirčiu ir karštu jogurto padažu. Papuoškite rozmarino šakelėmis.

Panašūs receptai