Paelija su kalakutiena, jūrų gėrybėmis ir artišokais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Paelija su kalakutiena, jūrų gėrybėmis ir artišokais

Ingredientai

  • kalakutų šlaunelės be kaulo ir odos
     400 g
  • ryžiai SELECTION BY RIMI ARBORIO
     500 g
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • raudonosios paprikos
     2 vnt.
  • jūrų gėrybės
     340 g
  • šaldyti kalmarų žiedai
     300 g
  • pomidorai
     200 g
  • užšaldyti žirneliai
     400 g
  • artišokai
     230 g
  • baltasis sausas vynas
     150 ml
  • vištienos sultinys
     1.2 l
  • ciberžolė
     2 šaukštelis (-iai)
  • raudonėlis
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • piprai
      pagal skonį
  • citrina
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Supjaustykite kalakutieną ir pomidorus kubeliais, paprikas – šiaudeliais, susmulkinkite svogūnus ir česnakus.

Paelijos keptuvėje ant didelės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką, tuomet į keptuvę sudėkite supjaustytą kalakutieną, kepkite apie 8 min. nuolat pamaišydami.

Tada į keptuvę suverskite ryžius, įberkite ciberžolės, džiovinto raudonėlio. Pakepinkite 1–2 min.

Įpilkite baltojo vyno ir patroškinkite dar 5 min. Sudėkite paprikas ir pomidorus. Tada supilkite karštą vištienos sultinį – jis turi apsemti ryžius. Paskaninkite druska ir pipirais.

Ryžius virkite 15 min. ant didelės kaitros. Tuomet į paeliją tolygiai sudėkite jūrų gėrybes, žirnelius ir artišokus

Pastaba. Jeigu manote, kad reikia, įpilkite dar sultinio. Uždenkite keptuvę folija ir dar pakaitinkite ant mažos arba vidutinės kaitros 15–20 min.

Prieš patiekdami leiskite paelijai pastovėti uždengtai 10 min. Paeliją patiekite su citrina.

Panašūs receptai

Karpis azijietiškai

2h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis