Paelija su kalakutiena, jūrų gėrybėmis ir artišokais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
kalakutų šlaunelės be kaulo ir odos400 g
-
ryžiai SELECTION BY RIMI ARBORIO500 g
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
raudonosios paprikos2 vnt.
-
jūrų gėrybės340 g
-
šaldyti kalmarų žiedai300 g
-
pomidorai200 g
-
užšaldyti žirneliai400 g
-
artišokai230 g
-
baltasis sausas vynas150 ml
-
vištienos sultinys1.2 l
-
ciberžolė2 šaukštelis (-iai)
-
raudonėlis1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipraipagal skonį
-
citrinapatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Supjaustykite kalakutieną ir pomidorus kubeliais, paprikas – šiaudeliais, susmulkinkite svogūnus ir česnakus.
Paelijos keptuvėje ant didelės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką, tuomet į keptuvę sudėkite supjaustytą kalakutieną, kepkite apie 8 min. nuolat pamaišydami.
Tada į keptuvę suverskite ryžius, įberkite ciberžolės, džiovinto raudonėlio. Pakepinkite 1–2 min.
Įpilkite baltojo vyno ir patroškinkite dar 5 min. Sudėkite paprikas ir pomidorus. Tada supilkite karštą vištienos sultinį – jis turi apsemti ryžius. Paskaninkite druska ir pipirais.
Ryžius virkite 15 min. ant didelės kaitros. Tuomet į paeliją tolygiai sudėkite jūrų gėrybes, žirnelius ir artišokus
Pastaba. Jeigu manote, kad reikia, įpilkite dar sultinio. Uždenkite keptuvę folija ir dar pakaitinkite ant mažos arba vidutinės kaitros 15–20 min.
Prieš patiekdami leiskite paelijai pastovėti uždengtai 10 min. Paeliją patiekite su citrina.