Paelija su vištienos sparneliais, midijomis ir krevetėmis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Paelija su vištienos sparneliais, midijomis ir krevetėmis

Ingredientai

  • ryžiai SELECTION BY RIMI ARBORIO
     500 g
  • vištienos sparneliai
     1 kg
  • svogūnai
     2 vnt.
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • šaldytos krevetės
     300 g
  • midijos
     1 kg
  • baltosios pupos CALI
     200 g
  • šparaginės pupelės
     250 g
  • baltasis vynas
     200 ml
  • vištienos sultinys
     2 l
  • rūkyta paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • rozmarinai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • ciberžolės
     1 šaukštelis (-iai)
  • citrina
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dieną prieš gamindami paeliją baltąsias pupas užpilkite vandeniu santykiu 1:4 ir mirkykite 12 val. Kai pupelės išmirks, nupilkite vandenį ir vėl užpilkite jas švariu vandeniu santykiu 1:5. Virkite 20 min.

Viščiukų broilerių sparnelius supjaustykite ties sąnariais, apibarstykite druska ir pipirais.

Paelijos keptuvėje ant didelės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką, tada į keptuvę dėkite supjaustytus vištų sparnelius, kepkite apie 2–3 min. nuolat maišydami.

. Sparnelius išdėliokite ratu. Į keptuvę suverskite išmirkytas baltąsias pupeles ir ryžius, įberkite šiek tiek ciberžolių, rūkytos paprikos prieskonių, rozmarinų (džiovintų arba šviežių). Supilkite baltąjį vyną ir patroškinkite viską dar 1–2 min. Tada supilkite karštą vištienos sultinį – jis turi apsemti ryžius. Paskaninkite druska ir pipirais. Sparnelius paskirstykite tolygiai tarp ryžių.

Ryžius virkite 8 min. ant didelės kaitros. Tuomet į paeliją tolygiai sudėkite midijas, krevetes ir šparagines pupeles (galite jas perpjauti pusiau). Jeigu manote, kad reikia, įpilkite dar sultinio. Uždenkite keptuvę folija ir dar pakaitinkite ant mažos arba vidutinės kaitros 10 min.

Prieš patiekdami, leiskite paelijai pastovėti uždengtai 10 min. Papuoškite ant viršaus išdėliodami griežinėliais supjaustytą citriną.

Paeliją patiekite, kol ji vis dar garuo - ja.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas