Paltuso sevičė (ceviche)
-
Gaminimas 1h 30min
-
Sudėtingas

Ingredientai
-
juodasis paltusas1 kg
-
pomidoras1 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
kalendra10 g
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
žalioji citrina1 vnt.
-
citrina1 vnt.
-
Sriracha padažaspagal skonį
-
didelis avokadas1 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 14 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sumaišykite supjaustytą žuvų filė, daržoves, įberkite kapotų kalendrų, pašlakstykite žaliosios citrinos ir citrinos sultimis, paskaninkite druska ir pipirais. Pašlakstykite „Sriracha“ padažu. Žuvį palikite 1–1,5 valandos pasimarinuo-ti.