Pankolių salotos su greipfrutais ir persimonais

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Pankolių salotos su greipfrutais ir persimonais

Ingredientai

  • pankolis
     1 vnt.
  • greipfrutas
     1 vnt.
  • persimonas
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • graikiniai riešutai
     5 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • aitrieji pipirai
      pagal skonį
  • druska
     1 žiupsnelis

Marinatui:

  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • apelsinas
     0.5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     5 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Padažui:

  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • apelsinas
     0.5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pankolį nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Į nedidelį dubenį sudėkite susmulkintą pankolį, supilkite aliejų, išspauskite apelsino ir citrinos sulčių. Paskaninkite druska ir pipirais. Palikite marinuotis apie 10 minučių.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros, ištirpinkite sviestą ir pakepkite graikinius riešutus apie 3 minutes. Paskaninkite druska ir pipirais.
Dubenyje sumaišykite medų, apelsino sultis, alyvuogių aliejų ir kepintus graikinius riešutus.
Persimoną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Greipfrutą nulupkite. Pašalinkite plėveles. Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedais.
Lėkštėje dėliokite pankolį, persimoną, greipfrutą, užpilkite pasigaminto padažo, ant viršaus dėkite raudonąjį svogūną.

Panašūs receptai