Papajų salotos su raudonosiomis bolivinėmis balandomis ir jautiena
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas

Ingredientai
Ingredientai:
-
vidutinio dydžio papaja1 vnt.
-
žalioji citrina1 vnt.
-
žvaigždiniai anyžiai2 vnt.
-
cukrus5 šaukštas (-ai)
-
vanduo500 ml
-
raudonoji bolivinė balanda150 g
-
džiovintos spanguolės4 šaukštas (-ai)
-
špinatai80 g
-
brandinta jautiena200 g
-
druskapagal skonį
-
pipraipagal skonį
Padažo ingredientai:
-
žaliosios citrinos sultys4 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia pasiruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 1 šaukštą citrinos sulčių, įmaišykite alyvuogių aliejaus, medaus ir prieskonių.
Papają nulupkite, išimkite sėklytes, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Vandenį supilkite į prikaistuvį, įberkite cukraus, įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įmeskite jos žievelių, žvaigždinius anyžius. Užvirkite ir leiskite pavirti dar 5 minutes. Suberkite papajos gabaliukus, vėl užvirkite ir pavirkite dar 2 minutes. Tada išjunkite kaitrą ir padėkite patiekalą į šalį atvėsti.
Jautieną apkepkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apie 3–4 min. kiekvieną pusę. Paskaninkite druska ir pipirais.
Bolivines balandas išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakelio.
Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
Visus paruoštus ingredientus išdėliokite serviravimo lėkštėje ir užpilkite padažo, pabarstykite džiovintomis spanguolėmis.
Patarimas: ruošdami papają į prikaistuvį galite įberti džiovintų spanguolių ir užvirinti viską kartu, užuot tiesiog užbarstę spanguolių ant salotų.