Papajų, špinatų ir avokadų salotos su mėtų ir žaliųjų citrinų padažu
-
Gaminimas 16min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
didelė papaja1 vnt.
-
avokadas1 vnt.
-
raudonas svogūnas0.5 vnt.
-
kedrinės pinijos100 g
-
špinatai30 g
Padažo ingredientai
-
mėta25 g
-
žaliųjų citrinų sultys100 ml
-
alyvuogių aliejus100 ml
-
klevų sirupas50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Papają perpjaukite išilgai. Iš abiejų puselių išimkite sėklas. Išskobkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais.
Tą patį padarykite su avokadu. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Viską sudėkite į išskobtos papajos puseles, pabarstykite riešutais. Susukite špinatų lapus ir jais gražiai papuoškite salotas.
Visas padažo sudedamąsias dalis sutrinkite elektriniu trintuvu. Gautu padažu apšlakstykite salotas. Vietoj klevų sirupo galite naudoti medų.
Skanaus!