Paprikų salotos su jautiena, ryžiais ir mangų padažu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Paprikų salotos su jautiena, ryžiais ir mangų padažu

Ingredientai

Ingredientai:

  • paprikų mišinys
     350 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • jautienos nugarinės kepsniai
     400 g
  • oranžiniai slyviniai pomidorai
     120 g
  • ryžiai „Basmati“
     300 g
  • kalendros (šviežia)
     20 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Mangų padažui:

  • mangas
     1 vnt.
  • Chalapos aitriosioji paprika
     1 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Įkaitinkite keptuvę su 1 šaukštu aliejaus, dėkite jautienos nugarinės kepsnius, apkepkite iš abiejų pusių po 3–4 min., pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą išimkite iš keptuvės ir supjaustykite juostelėmis. Į tą pačią keptuvę, kur kepė mėsa, supilkite likusį aliejų, suberkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, šiaudeliais supjaustytas paprikas ir kepkite apie 5–7 minutes. 

 Pasigaminkite mangų padažą. Mangą nulupkite, pašalinkite kaulą ir supjaustykite minkštimą kubeliais. Chalapos papriką pašalinę sėklytes susmulkinkite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Pasiruoštus produktus sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais, susmulkintomis kalendromis, išspauskite citrinos sulčių. Išmaišykite. 

Į lėkštę dėkite ryžius, paprikas, jautienos kepsnį, supjaustytus pomidorus, užpilkite mangų padažą, gausiai užberkite kapotų kalendrų.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė