Paprikų salotos su jautiena, ryžiais ir mangų padažu
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
paprikų mišinys350 g
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
jautienos nugarinės kepsniai400 g
-
oranžiniai slyviniai pomidorai120 g
-
ryžiai „Basmati“300 g
-
kalendros (šviežia)20 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Mangų padažui:
-
mangas1 vnt.
-
Chalapos aitriosioji paprika1 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
žalioji citrina1 vnt.
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ryžius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Įkaitinkite keptuvę su 1 šaukštu aliejaus, dėkite jautienos nugarinės kepsnius, apkepkite iš abiejų pusių po 3–4 min., pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą išimkite iš keptuvės ir supjaustykite juostelėmis. Į tą pačią keptuvę, kur kepė mėsa, supilkite likusį aliejų, suberkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, šiaudeliais supjaustytas paprikas ir kepkite apie 5–7 minutes.
Pasigaminkite mangų padažą. Mangą nulupkite, pašalinkite kaulą ir supjaustykite minkštimą kubeliais. Chalapos papriką pašalinę sėklytes susmulkinkite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Pasiruoštus produktus sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais, susmulkintomis kalendromis, išspauskite citrinos sulčių. Išmaišykite.
Į lėkštę dėkite ryžius, paprikas, jautienos kepsnį, supjaustytus pomidorus, užpilkite mangų padažą, gausiai užberkite kapotų kalendrų.