Parma ryšulėliai su figomis ir fetos sūriu
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Plonai supjaustytas vytintas kumpis Parma12 vnt.
-
Figa3 vnt.
-
Fetos sūris120 g
-
Česnakų laiškai12 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nupjaukite šviežių figų kotelius, o figas supjaustykite į 4 dalis. Ant kiekvieno kumpio griežinėlio dėkite po skiltelę figos ir fetos sūrio gabalėlį. Tada suimkite kumpio kampus virš figos, suformuodami savotišką maišelį. Perriškite jį laiškiniu česnaku. Tą patį pakartokite su visais kumpio griežinėliais.
Pastaba: Jeigu vietoje šviežių figų naudojate džiovintas, mažame prikaistuvyje užvirkite 120 ml nealkoholinio vyno. Sudėkite figas. Galite įberti 1 šaukštelį rudojo cukraus. Virkite figas vyne uždengtas apie 5 minutes, kol suminkštės. Tuomet atvėsinkite. Kai figos atvės, darykite viską taip, kaip aprašyta ruošiant patiekalą su šviežiomis figomis.