Parmezano sausainiai
-
Gaminimas 1h 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
rozmarinas2 vnt.
-
sviestas100 g
-
miltai200 g
-
parmezeno arba kietasis sūris50 g
-
kiaušiniai2 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 20 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Rozmarino lapelius nuskabykite nuo šakelių ir susmulkinkite. Sviestą supjaustykite apie 1 cm dydžio kubeliais ir palikite kambario temperatūroje suminkštėti.
Gerai nuvalykite darbastalį. Ant jo išberkite miltus, tarkuotą sūrį, rozmarinus ir sviestą. Per vidurį įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite su šakute. Toliau minkykite tešlą rankomis iki vientisos masės.
Iš tešlos suformuokite ilgą dešrą. Ją apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 40 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C .
Išėmę tešlą iš šaldytuvo supjaustykite ją maždaug 0,5–0,7 cm storio riekelėmis.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo išdėliokite sausainius ir pašaukite į orkaitę kepti 13–15 min., kol sausainiai gražiai pagels.
Patarimas: dar karštus sausainius galite apibarstyti tarkuotu parmezanu ir susmulkintais rozmarinais.
Patarimas: šalia jūsų keptų sausainių derės kumpis, kietasis sūris, pesto padažas, alyvuogės ir aliejus.