Pasiflorų ir kokosų pieno panakota
-
Gaminimas 4h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
pasifloros7 vnt.
-
kokosų pienas200 ml
-
grietinėlė260 ml
-
cukrus140 g
-
citrinos sultys0.5 vnt.
-
želatinos lapeliai12 vnt.
Padažui:
-
cukraus pudra3 šaukštas (-ai)
-
pasifloros4 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasifloras perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą. Sudėkite pasiflorų minkštimą į prikaistuvį. Įpilkite grietinėlės, kokosų pieno, citrinos sulčių ir suberkite cukrų. Viską pakaitinkite, tada užvirkite ir virkite maišydami, kol cukrus ištirps. Apie 100 ml skysčio nupilkite į nedidelį dubenėlį ir sudėkite čia želatiną. Maišykite, kol želatina ištirps, tada gautą skystį įmaišykite atgal į likusį prikaistuvyje. Nuimkite prikaistuvį nuo kaitvietės. Perkoškite masę per sietelį į ąsotį, tada išpilstykite ją į 8 atskirus pudingo indelius. Arba galite supilti į kokoso riešuto puseles, kaip parodyta nuotraukoje. Tuomet indelius 4-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Likusias pasifloras perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą. Vieną puselę palikite su sėklomis. Puselių be sėklyčių minkštimą perkoškite per sietelį į dubenį. Pasaldinkite cukraus pudra ir išmaišykite. Likusių puselių su sėklytėmis minkštimą sudėkite į padažą (jų perkošti per sietelį nereikia). Išmaišykite.
Pastaba: padažą galite pasiruošti prieš dvi dienas ir laikyti šaltai.
Prieš patiekdami, indelius su panakota trumpam įstatykite į karštą vandenį – tik tiek, kad desertas atšoktų nuo indelių sienelių. Tuomet išverskite panakotą iš indelių į serviravimo lėkštes. Aplink desertą šaukštu dėkite padažo.
Pastaba: jei panakotą nutarėte patiekti kokoso riešuto puselėse, tai iš riešuto panakotos išimti nereikia, o padažą tokiu atveju pilkite ant deserto viršaus.