Pavasarinė Minestrone daržovių sriuba

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Pavasarinė Minestrone daržovių sriuba

Ingredientai

Ingredientai:

  • slyviniai pomidorai
     250 g
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • poras
     1 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • saliero stiebas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • švieži čiobreliai
     2 vnt.
  • baltasis sausas vynas (tinka ir nealkoholinis)
     80 ml
  • daržovių sultinys arba vanduo
     1.2 l
  • maži smidrai
     200 g
  • baltosios pupelės
     230 g
  • pesto padažas
     50 g
  • virti smulkūs makaronai
     100 g
  • špinatai
     130 g
  • bandelės čiabata be gliuteno arba jūsų mėgstamos duonelės pateikimui
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia pasiruoškite daržoves. Jas nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Statykite didelį puodą ant kaitros, pakaitinkite ir supilkite aliejų. Suberkite supjaustytas morkas, porą, salierą. Daržoves kepkite apie 3 minutes.

Į puodą suberkite česnaką, čiobrelius, pomidorus, supilkite vyną, įberkite druskos ir pipirų. Viską maišydami, pakepinkite apie 2 min. 

Supilkite daržovių sultinį, užvirkite, puodą uždenkite dangčiu. Sriubą virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės. 

 Sudėkite į puodą susmulkintus smidrus, pupeles. Virkite apie 5 min. Suberkite virtus makaronus, špinatus. Pagardinkte patiekalą pesto padažu, pipirais, druska. 

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis

Šalta burokėlių sriuba

50min • Lengvas