Pavasarinė Minestrone daržovių sriuba
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
slyviniai pomidorai250 g
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
poras1 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
saliero stiebas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
švieži čiobreliai2 vnt.
-
baltasis sausas vynas (tinka ir nealkoholinis)80 ml
-
daržovių sultinys arba vanduo1.2 l
-
maži smidrai200 g
-
baltosios pupelės230 g
-
pesto padažas50 g
-
virti smulkūs makaronai100 g
-
špinatai130 g
-
bandelės čiabata be gliuteno arba jūsų mėgstamos duonelės pateikimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia pasiruoškite daržoves. Jas nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Statykite didelį puodą ant kaitros, pakaitinkite ir supilkite aliejų. Suberkite supjaustytas morkas, porą, salierą. Daržoves kepkite apie 3 minutes.
Į puodą suberkite česnaką, čiobrelius, pomidorus, supilkite vyną, įberkite druskos ir pipirų. Viską maišydami, pakepinkite apie 2 min.
Supilkite daržovių sultinį, užvirkite, puodą uždenkite dangčiu. Sriubą virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės.
Sudėkite į puodą susmulkintus smidrus, pupeles. Virkite apie 5 min. Suberkite virtus makaronus, špinatus. Pagardinkte patiekalą pesto padažu, pipirais, druska.