Pavasarinė MINESTRONE sriuba
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
-
kalendrų sėklos0.5 šaukštelis (-iai)
-
lydytas sviestas2 šaukštas (-ai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
svogūnas0.5 vnt.
-
raudonoji aitrioji paprika0.25 vnt.
-
porai1 vnt.
-
citrinos žievelė1 vnt.
-
pankolis0.5 vnt.
-
salieras1 vnt.
-
žaliosios pupelės250 g
-
ankštiniai žirniai150 g
-
svogūnų laiškai25 g
-
špinatai50 g
-
smidrai50 g
-
užšaldyti žalieji žirneliai150 g
-
raudonėlis1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite puodą su aliejumi. Česnako skilteles ir svogūną nulupkite, susmulkinkite kubeliais. Suberkite susmulkintą česnaką ir sutrintas kalendrų sėklytes, pipirus į įkaitintą puodą su aliejumi. Maišydami pakepkite apie 30 sekundžių. Suberkite svogūną, tarkuotą citrinos žievelę, susmulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite apie 3–5 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite supjaustytą porą, susmulkintą pankolį ir saliero stiebus.
Į puodą supilkite 1,5 l vandens, padidinkite kaitrą ir užvirinkite. Į verdanti vandenį suberkite supjaustytas žaliąsias pupeles ir žirnelių ankštis, žirnelius, smidrus. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės. Įberkite druskos pagal skonį. Daržoves virkite apie 5 minutes, kol suminkštės
Sudėkite špinatus ir raudonėlius, pavirkite apie 10 sekundžių.