Pavasarinės Velykų salotos
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
-
Mažos bulvės500 g
-
Putpelių kiaušiniai20 vnt.
-
Ilgavaisiai agurkai2 vnt.
-
Krapai1 ryšulėlis (-iai)
-
Svogūnų laiškai1 ryšulėlis (-iai)
-
Majonezas150 g
-
Grietinė150 g
-
Garstyčios2 šaukštas (-ai)
-
Krienai2 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje.
Kol bulvės verda, susmulkinkite agurkus, krapus ir svogūnų laiškus.
Išvirkite putpelių kiaušinius. Išvirtus kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį ir palaikykite 10 minučių.
Nulupkite kiaušinius. 15 kiaušinių supjaustykite į keturias dalis, 5 kiaušinius perpjaukite per pusę.
Kai bulvės šiek tiek atvės, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Sudėkite į didelį dubenį, gerai išmaišykite krapus, svogūnų laiškus (šiek tiek pasitaupykite papuošimui), agurkus, majonezą, grietinę, garstyčias ir krienus.
Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Sudėkite į keturias dalis padalintus kiaušinius ir dar kartą atsargiai permaišykite.
Dėkite į serviravimo indą ir papuoškite putpelių kiaušinių puselėmis, krapais ir svogūnų laiškais.