Pavasarinės žaliųjų žirnelių ir varškės sūrio salotos su mėtomis
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
šaldyti arba švieži žirneliai400 g
-
susmulkintas saliero stiebas1 vnt.
-
šviežios, susmulkintos mėtos1 šaukštelis (-iai)
-
šviežios, susmulkintos petražolės2 šaukštas (-ai)
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
citrinų sultys1 šaukštelis (-iai)
-
varškės sūris100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Žirnelius suberkite į kiaurasamtį ir perliekite juos stikline verdančio vandens. Tai padės atitirpinti šaldytus žirnelius arba nuplikyti šviežius. Leiskite žirneliams nudžiūti bei atvėsti.
Į didelį dubenį suberkite likusius ingredientus ir į juos suverskite paruoštus žirnelius. Viską kruopščiai išmaišykite.
Patiekite iškart arba prieš patiekdami iki 12- os valandų palaikykite šaldytuve.Galite papuošti šviežių mėtų lapeliais.
Patarimas: jeigu naudojate varškės sūrį, jį supjaustykite kubeliais, o jeigu kaimišką ožkos sūrį – sutrupinkite.