Perlinių kruopų ir daržovių salotos

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Ingredientai

  • perlinės kruopos
     300 g
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • rozmarinas
     0.5 ryšulėlis (-iai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • burokėliai
     4 vnt.
  • morkos
     5 vnt.
  • actas
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Užvirkite 3 l vandens. Suberkite perlines kruopas ir virkite 60 min. Išvirus palikite atvėsti.

Inde sumaišykite 2 valg. šaukštus aliejaus, druską, smulkintą česnaką, rozmarino šakeles, stambiai pjaustytą svogūną, dideliais kubeliais supjaustytus burokėlius ir morkas. Daržoves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 35 min. 220 °C temperatūroje.

Tuomet atskirame indelyje sumaišykite 1 valg. šaukštą aliejaus, 1 valg. šaukštą acto ir žiupsnelį druskos. Gautą padažą sumaišykite su išvirtomis perlinėmis kruopomis.

Patiekdami į lėkšte įdėkite perlinių kruopų ir ant viršaus keptas daržoves.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas