Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Perlinių kruopų ir daržovių salotos
-
Gaminimas 1h 10min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
perlinės kruopos300 g
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
rozmarinas0.5 ryšulėlis (-iai)
-
svogūnas1 vnt.
-
burokėliai4 vnt.
-
morkos5 vnt.
-
actas1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Užvirkite 3 l vandens. Suberkite perlines kruopas ir virkite 60 min. Išvirus palikite atvėsti.
Inde sumaišykite 2 valg. šaukštus aliejaus, druską, smulkintą česnaką, rozmarino šakeles, stambiai pjaustytą svogūną, dideliais kubeliais supjaustytus burokėlius ir morkas. Daržoves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 35 min. 220 °C temperatūroje.
Tuomet atskirame indelyje sumaišykite 1 valg. šaukštą aliejaus, 1 valg. šaukštą acto ir žiupsnelį druskos. Gautą padažą sumaišykite su išvirtomis perlinėmis kruopomis.
Patiekdami į lėkšte įdėkite perlinių kruopų ir ant viršaus keptas daržoves.