Perlinių kruopų ir moliūgų salotos
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
mažas kvapusis moliūgas1 vnt.
-
klevų sirupas3 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus50 ml
-
kokosų aliejus45 ml
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
perlinės kruopos1 stiklinė (-ės)
-
moliūgų sėklos6 šaukštas (-ai)
-
balzaminis acto kremas80 ml.
-
Dižono garstyčios2 šaukštas (-ai)
-
„Lollo Biondo“ salotos75 g.
-
„Lollo Rosso“ salotos75 g.
-
špinatų lapeliai75 g
-
džiovintos spanguolės4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite su klevų sirupu, 45 ml aliejaus, druska ir pipirais. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes. Perlines kruopas išvirkite ir laikykite šiltai. Moliūgų sėklas paskrudinkite.
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite balzaminio acto kremą, 50 ml alyvuogių aliejaus, garstyčias ir prieskonius.
Perlines kruopas sumaišykite su keptais moliūgais ir paruoštu padažu. Atsargiai įmaišykite salotų lapelius, spanguoles ir kepintas moliūgų sėklas.